گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/02/27 - 13:53
كد :12

تاثیر جنس پارچه ها بر بدن انسان

جنس پارچه هایی که افراد استفاده می کنند می تواند برای پوست بدن مضر و حساسیت زا باشد و یا این که بی خطر و مناسب باشد. در این مقاله به بررسی تاثیر پارچه ها بر روی بدن صحبت می کنیم.

تاثیر جنس پارچه ها بر بدن انسان

جنس پارچه هایی که افراد استفاده می کنند می تواند برای پوست بدن مضر و حساسیت زا باشد و یا این که بی خطر و مناسب باشد. در این مقاله به بررسی جنس پارچه ها و کاربرد های آن ها و تاثیر آن ها بر روی بدن صحبت می کنیم.
از ژاکت های گرم و لباس های سبک گرفته تا شلوارهای ورزشی و گن ها، بسیاری از لباس های ما از مواد مصنوعی ساخته شده اند. این لباس ها گرچه خوب و راحت به نظر می رسند، اما می توانند برای پوست و سلامت کلی شما مضر باشند؛ از بدبو کردن بدن گرفته تا بروز ضایعات پوستی، حالت تهوع و حتی مشکلاتی جدی تر.
از این رو در این مقاله قصد داریم با بررسی جنس پارچه ها و تاثیراتی که بر بدن انسان دارند صحبت کنیم تا با شناخت جنس پارچه لباس هایی که استفاده می کنید، آگاه شوید و به بدن خود ضرری وارد نکنید.

 

تاثیر جنس پارچه ها بر بدن انسان

انواع جنس پارچه

پلی استر

پلی استر یکی از پر مصرف ترین پارچه های الیاف مصنوعی است. گرچه در تولید این پارچه از ترکیبات طبیعی ای مثل پنبه هم استفاده می شود تا جلوی چروک و پاره شدن پارچه گرفته شود، اما این پارچه می تواند برای پوست ما مضر هم باشد. پارچه ی پلی استر، تنفس را برای پوست سخت می کند. به علاوه، با بالا رفتن دمای بدن، مواد شیمیایی ای از این پارچه آزاد می شود که بعدها جذب پوست ما می شوند.
این مسأله می تواند مشکلات مختلفی مثل بروز ضایعات پوستی، خارش، قرمزی، اگزما و درماتیت ایجاد کند. بنابراین بهتر است از استفاده از لباس ها و ملافه هایی که از جنس پلی استر هستند خودداری کنید.

ریون (ویسکوز)

پارچه ی ریون از ماده ای به نام سلولز ساخته می شود که از تبدیل شیمیایی خمیر کاغذ به دست می آید. این ماده نه تنها در نتیجه ی فرآیند خطرناکی تولید می شود، بلکه به تن کردن آن هم می تواند سلامت ما را به خطر بیندازد.
پارچه ی ریون می تواند مواد سمی ای آزاد کند که ممکن است باعث حالت تهوع، سردرد، استفراغ، درد قفسه سینه، دردهای عضلانی و بی خوابی شود. علاوه بر این ها، فرآیند تولید این پارچه هم آلودگی زیست محیطی بسیار زیادی دارد.

نایلون

جوراب ها، لباس های خواب، لباس های زیر، جوراب های شلواری و بسیاری از لباس های روزمره ی ما از جنس نایلون هستند. این پارچه بسیار بادوام است و تولید آن هم هزینه ی زیادی ندارد، به همین دلیل پارچه ی پرطرفداری است.
اما پارچه ی نایلون انتخاب خوبی برای به تن کردن روی یک پوست برهنه نیست. لباس هایی که از جنس نایلون هستند، عرق پوست را به خود جذب نمی کنند، مسأله ای که می تواند باعث بدبویی بدن و بروز عفونت های پوستی شود.
در فرآیند تولید این پارچه از مواد سفید کننده یا رنگ های شیمیایی هم استفاده می شود. به تن کردن پارچه ی نایلون روی پوست می تواند باعث مشکلات پوستی مختلفی هم شود.

اکریلیک

پارچه های اکریلیک از اکریلونیتریل تولید می شوند که ماده ای سرطان زا است و باعث جهش ژنتیکی می شود. قرار گرفتن در معرض این ماده می تواند مشکلات جسمانی مختلفی به بار آورد، از جمله سردرد، سرگیجه، سخت نفس کشیدن، ضعف دست و پا و بسیاری مشکلات دیگر. به تن کردن پارچه های اکریلیک، پوست شما را در معرض خطر جذب ماده ی اکریلونیتریل قرار می دهد.
تولید پارچه ی اکریلیک هم آلودگی زیست محیطی بسیار زیادی دارد.

لاکرا

این نوع پارچه ها انعطاف بسیار زیادی دارند و بسیاری از لباس های تنگ مثل سینه بندهای ورزشی، لگینگ ها، تی شرت ها، گن ها، جوراب های شلواری، بیکینی ها و غیره، با این پارچه تولید می شوند.
مانند دیگر پارچه های الیاف مصنوعی، این پارچه ها هم از مواد شیمیایی مضری مثل پلی اورتان ساخته می شوند که سرطان زا است. تماس طولانی مدت با این پارچه ها می تواند پوست را دچار مشکلاتی مثل درماتیت (التهابات پوستی مثل اگزما) کند.

پارچه های بی ضرر برای بدن انسان

از انواع پارچه هایی که آسیبی به بدن وارد نمی کنند و حساسیت زا نیستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پنبه
پشم مرینوس
کشمیر
کنف
ابریشم
بامبو
لینن
این پارچه ها سبک و راحت هستند و برای بدن و پوست انسان حساسیت ایجاد نمی کنند و به پوست اجازه تنفس نیز می دهند. استفاده از این نوع پارچه ها سبب تنظیم دمای بدن می شود و به طور کلی بسیار مناسب و ایده آل برای استفاده هستند.

چاپ لیبل پوشاک

جنس پوشاک